Dán vajas keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 200 g szobahőmérsékletű vaj és nem margarin!
- 100 g porcukor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- késhegynyi só
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre, tepsibe karikákat formázunk belőle, ha tudunk, mert nekem nem akart engedelmeskedni a tészta, így én minden igyekezetemmel próbáltam legalább egyenes csíkokat nyomni.
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »