Dán vajas keksz recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 200 g szobahőmérsékletű vaj és nem margarin!
- 100 g porcukor
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- késhegynyi só
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre, tepsibe karikákat formázunk belőle, ha tudunk, mert nekem nem akart engedelmeskedni a tészta, így én minden igyekezetemmel próbáltam legalább egyenes csíkokat nyomni.
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.