Cukros gomb keksz recept
Ők is elkészítették

Cukros-omlós falatnyi teasüti … kávé süti … kínálós … vagy aminek szeretnéd :)
Hozzávalók 30 db-hoz:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg kukorica liszt
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 1/2 citrom leve
- 18 dkg margarin
Elkészítése:
A kétféle lisztet sütőporral és csipet sóval elkeverem. A vajat a puha margarinnal és cukorral habosra kavarom, majd hozzá gyúrom a lisztes keveréket.
Jól formázható masszát kapunk, amit folpack fóliába csomagolva hűtőbe teszünk pihenni fél órára. Erősen lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk tésztákat és 4 cm-es kör kiszúróval köröket szaggatunk.
Egy kisebb átmérőjű pogácsa szaggatóval lenyomatot képezünk vigyázva nehogy teljesen átnyomjuk a tésztát, és fogpiszkálóval gomblyukakat szúrunk a körök közepébe ;)
Citrom levével lekenjük a gombokat és óvatosan vaníliás cukorba mártjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük. Ne szárítsuk ki, mert nem lesz omlós :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »