Csokis keksz recept

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 4. ek kakaópor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek tej ha szükséges
Töltelékhez:
- 200-300 g kókuszreszelék
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 – 4dl cukrozott sűrített tej
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojásokat, összegyúrjuk, ha nagyon nem akar összeállni adjunk hozzá kevés tejet.
Kettévesszük a tésztát, az egyik felét folpackba becsomagolva betesszük a hűtőbe. A másik felét fél cm vastagra nyújtjuk és 7 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk.
Mindegyik közepébe diónyi tölteléket teszünk, jól összenyomkodjuk az összeillesztésnél és gömbölyűre formázzuk, majd picit lenyomjuk a tenyerünkkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb tesszük őket (sütés közben nőni fognak kicsit). 170 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »