Cowboy keksz recept

Hozzávalók:
- 1 bögre natúr zabpehely
- 1 bögre reggeliző pehely (bármilyen)
- 1 bögre liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 bögre vaj/margarin
- 10 dkg durvára tört dió
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 ek lenmag
- 1 dl tej, vagy 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az olvasztott, de nem forró vajat/margarint keverjük el a tojással, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Ha túl száraz a massza, adjunk hozzá kevés tejet, vagy tejföl.
A tésztát tegyük fél órára a hűtőbe. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire porciózzuk, kissé ellapítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A kekszeket hagyjuk kicsit hűlni a tepsin, hogy könnyebben leemelhessük.
Tipp:
2,5 dl űrtartalmú bögre a mérce.
Ebből az adagból kb. 30 db 5-8 cm átmérőjű keksz jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »