Bécsi csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 25dkg vaj vagy margarin
- 12dkg porcukor átszitálva
- 25dkg sima liszt
- 2ek kakaópor
- 3ek kukoricaliszt
- 12dkg étcsokoládé
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
Keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból a cukorral, majd dolgozzuk bele a lisztet, a kakaót meg a kukoricalisztet. Töltsük a masszát nagy csillagcsúccsal ellátott habzsákba és nyomjunk zsírozott tepsire rudakat, kagylókat vagy S betűket. 4-es fokozaton 20-25 percig süssük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. Olvasszuk meg a csokoládét és mártsuk bele félig a megsült kekszet. Sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
A csoki nélkül maradt részt szórjuk meg porcukorral
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »