Bécsi csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 25dkg vaj vagy margarin
- 12dkg porcukor átszitálva
- 25dkg sima liszt
- 2ek kakaópor
- 3ek kukoricaliszt
- 12dkg étcsokoládé
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
Keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból a cukorral, majd dolgozzuk bele a lisztet, a kakaót meg a kukoricalisztet. Töltsük a masszát nagy csillagcsúccsal ellátott habzsákba és nyomjunk zsírozott tepsire rudakat, kagylókat vagy S betűket. 4-es fokozaton 20-25 percig süssük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. Olvasszuk meg a csokoládét és mártsuk bele félig a megsült kekszet. Sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
A csoki nélkül maradt részt szórjuk meg porcukorral
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »