Bécsi csokis keksz

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25dkg vaj vagy margarin
  • 12dkg porcukor átszitálva
  • 25dkg sima liszt
  • 2ek kakaópor
  • 3ek kukoricaliszt
  • 12dkg étcsokoládé
  • porcukor a meghintéshez

Elkészítése:
Keverjünk könnyű, habos krémet a vajból vagy margarinból a cukorral, majd dolgozzuk bele a lisztet, a kakaót meg a kukoricalisztet. Töltsük a masszát nagy csillagcsúccsal ellátott habzsákba és nyomjunk zsírozott tepsire rudakat, kagylókat vagy S betűket. 4-es fokozaton 20-25 percig süssük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. Olvasszuk meg a csokoládét és mártsuk bele félig a megsült kekszet. Sütőpapíron hagyjuk megszáradni.
A csoki nélkül maradt részt szórjuk meg porcukorral