Baglyos keksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Oldalára:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, belekeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, és a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Az áthűlt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 8 cm-es a köröket szúrunk ki, és rányomjuk a mintát.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsütjük.
Vízgőz fölött olvasztott csokoládéba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a kekszek oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »