Baglyos keksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Oldalára:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, belekeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, és a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Az áthűlt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 8 cm-es a köröket szúrunk ki, és rányomjuk a mintát.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsütjük.
Vízgőz fölött olvasztott csokoládéba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a kekszek oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »