Baglyos keksz recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Oldalára:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, belekeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, és a tojás hozzáadásával tésztává formázzuk. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Az áthűlt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 8 cm-es a köröket szúrunk ki, és rányomjuk a mintát.
Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-on 8-10 perc alatt megsütjük.
Vízgőz fölött olvasztott csokoládéba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a kekszek oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


