Adventi édes tallérok recept
Hozzávalók kb 50 darabhoz:
- 12 dkg margarin
- 24 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt keserű csokoládé
- csipet só
- kb 8 ek cukor (vagy ízlés szerint, én csak 6-al raktam bele)
- porított fűszerek vagy 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- reszelt citrom-narancs héjat
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a fűszereket,reszelt citrom-narancs héját végül a sót és a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egynemű tésztává gyúrjuk egy tálban, majd kb 3 cm átmérőjű golyókká formázzuk. Betesszük a hűtőbe pihenni. Az ostyasütőt kissé kiolajozzuk (elhagyható), és a tűzhelyen forróra hevítjük mindkét oldalát. (Legyen elég forró, ha nem akarjuk, hogy beletapadjon a tészta.) Akinek van, természetesen készítheti elektromos ostyasütőben is.
Ha felmelegedett az ostyasütő, a gombócokat egyenként kisütjük benne úgy, hogy az elején jól összenyomjuk, majd 8 másodperc után megfordítjuk az ostyasütőt és a másik oldalán is sütjük a tallért további 8 másodpercig.