Adventi édes tallérok recept

Hozzávalók kb 50 darabhoz:
- 12 dkg margarin
- 24 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt keserű csokoládé
- csipet só
- kb 8 ek cukor (vagy ízlés szerint, én csak 6-al raktam bele)
- porított fűszerek vagy 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- reszelt citrom-narancs héjat
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a fűszereket,reszelt citrom-narancs héját végül a sót és a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egynemű tésztává gyúrjuk egy tálban, majd kb 3 cm átmérőjű golyókká formázzuk. Betesszük a hűtőbe pihenni. Az ostyasütőt kissé kiolajozzuk (elhagyható), és a tűzhelyen forróra hevítjük mindkét oldalát. (Legyen elég forró, ha nem akarjuk, hogy beletapadjon a tészta.) Akinek van, természetesen készítheti elektromos ostyasütőben is.
Ha felmelegedett az ostyasütő, a gombócokat egyenként kisütjük benne úgy, hogy az elején jól összenyomjuk, majd 8 másodperc után megfordítjuk az ostyasütőt és a másik oldalán is sütjük a tallért további 8 másodpercig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »