Adventi édes tallérok recept

Hozzávalók kb 50 darabhoz:
- 12 dkg margarin
- 24 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt keserű csokoládé
- csipet só
- kb 8 ek cukor (vagy ízlés szerint, én csak 6-al raktam bele)
- porított fűszerek vagy 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- reszelt citrom-narancs héjat
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a fűszereket,reszelt citrom-narancs héját végül a sót és a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egynemű tésztává gyúrjuk egy tálban, majd kb 3 cm átmérőjű golyókká formázzuk. Betesszük a hűtőbe pihenni. Az ostyasütőt kissé kiolajozzuk (elhagyható), és a tűzhelyen forróra hevítjük mindkét oldalát. (Legyen elég forró, ha nem akarjuk, hogy beletapadjon a tészta.) Akinek van, természetesen készítheti elektromos ostyasütőben is.
Ha felmelegedett az ostyasütő, a gombócokat egyenként kisütjük benne úgy, hogy az elején jól összenyomjuk, majd 8 másodperc után megfordítjuk az ostyasütőt és a másik oldalán is sütjük a tallért további 8 másodpercig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »