Adventi édes tallérok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 50 darabhoz:

  • 12 dkg margarin
  • 24 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt keserű csokoládé
  • csipet só
  • kb 8 ek cukor (vagy ízlés szerint, én csak 6-al raktam bele)
  • porított fűszerek vagy 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
  • reszelt citrom-narancs héjat

Elkészítése:
A puha margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a fűszereket,reszelt citrom-narancs héját végül a sót és a sütőporral vagy szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egynemű tésztává gyúrjuk egy tálban, majd kb 3 cm átmérőjű golyókká formázzuk. Betesszük a hűtőbe pihenni. Az ostyasütőt kissé kiolajozzuk (elhagyható), és a tűzhelyen forróra hevítjük mindkét oldalát. (Legyen elég forró, ha nem akarjuk, hogy beletapadjon a tészta.) Akinek van, természetesen készítheti elektromos ostyasütőben is.

Ha felmelegedett az ostyasütő, a gombócokat egyenként kisütjük benne úgy, hogy az elején jól összenyomjuk, majd 8 másodperc után megfordítjuk az ostyasütőt és a másik oldalán is sütjük a tallért további 8 másodpercig.