Tavaszi epres szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl napraforgó olaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eperlekvár
- 1 csomag zselatinfix
- 3 dl habtejszín
Tetejére:
- 4 ek cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (piros színű!)
Elkészítése:
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
A lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Tetejére:
Az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »