Tavaszi epres szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl napraforgó olaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eperlekvár
- 1 csomag zselatinfix
- 3 dl habtejszín
Tetejére:
- 4 ek cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (piros színű!)
Elkészítése:
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
A lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Tetejére:
Az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.