Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi epres szelet recept

Tavaszi epres szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 30 dkg eperlekvár
    • 1 csomag zselatinfix
    • 3 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 4 ek cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (piros színű!)

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Krém:

    A lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.

    Tetejére:

    Az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá