Tavaszi epres szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl napraforgó olaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eperlekvár
- 1 csomag zselatinfix
- 3 dl habtejszín
Tetejére:
- 4 ek cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (piros színű!)
Elkészítése:
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
A lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Tetejére:
Az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

