Tavaszi epres szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 30 dkg eperlekvár
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl habtejszín

Tetejére:

  • 4 ek cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (piros színű!)

Elkészítése:

Tészta:

A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém:

A lekvárhoz adjuk a zselatinfixet. Felverjük a habtejszínt, és a kettőt óvatosan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Tetejére:

Az üdítőitalt a cukorral és a pudingporral összekeverjük, megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd rákenjük a habra. Visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára, és szeleteljük.