Tarkabarka recept

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, tovább keverve beleütjük egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jó habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.
A masszát elfelezzük, és egyik felébe a kakaóport keverjük.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két színű masszát kanállal, szín szerint váltakozva, belekanalazzuk. A tészta sütés közben majd szépen összeolvad.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle. Sokáig eltartható, és nagyon finom sütemény.
A tarkabarka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »