Tarkabarka recept

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukrokkal, tovább keverve beleütjük egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jó habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.
A masszát elfelezzük, és egyik felébe a kakaóport keverjük.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két színű masszát kanállal, szín szerint váltakozva, belekanalazzuk. A tészta sütés közben majd szépen összeolvad.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle. Sokáig eltartható, és nagyon finom sütemény.
A tarkabarka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »