Tarkabarka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukrokkal, tovább keverve beleütjük egyenként a tojásokat. Mindegyik tojással jó habosra keverjük.

A lisztet a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.

A masszát elfelezzük, és egyik felébe a kakaóport keverjük.

24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két színű masszát kanállal, szín szerint váltakozva, belekanalazzuk. A tészta sütés közben majd szépen összeolvad.

180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle. Sokáig eltartható, és nagyon finom sütemény.