Tarka-barka meggyes recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 10 ek napraforgó olaj
- 10 ek víz
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg meggy (magozott)
- 5 dkg porcukor (szórásra)
Elkészítése:
A tojások sárgáját, 2/3 cukorral, vízzel, olajjal kikeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet. A tojások fehérjét a maradék 1/3 cukrral kemény habbá felverem, majd ezt is hozzáadom a masszához. Óvatosan fakanállal belekeverem.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, beleöntöm a massza 2/3-át. A maradék masszába teszem a kakaóport. Ezt is a tepsibe öntöm a tetejére. Óvatosan csak pár mozdulattal, villával összekeverem. Végül a tetejét meghintem a magozott meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben sütöm tűpróbáig. Porcukorral hintem a tetejét, felkockázom. Így tálalom.
Bármilyen gyümölccsel készíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.