Szuper csokifelfújt pirított paradióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg legalább 65 %-os csokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg kókuszliszt
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- kevés só
A csokimázhoz:
- 15 dkg csokoládé (65 % vagy nagyobb kakaótartalommal)
- 5 dkg vaj
- paradió pirítva és aprítva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóival kezdjük. Ehhez a csokoládét gőz felett (mikróban is lehet) felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük. Kicsit hűlni hagyjuk. Eközben a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és a csipetnyi sót. Mehet bele a csokoládés keverék, ami időközben már kissé ki is hűlt. Simára keverjük és formákba öntjük. Ez az adag 4 nagyobb formára elegendő. Előmelegített sütőben kb 25 percig kell sütni 175 fokon.
Miközben sül, készülhet a máz is a megszokott módon. Forró gőz felett felolvasztva a csokit, majd a vajjal simára keverve.
A csupa csokis csoda langymelegen a legfinomabb, ekkor kerül rá a csokimáz, mert a csokiból sosem elég. Tetejére a dió és már élvezhetjük is az ízeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »