Sztracsatella recept
Hozzávalók:
25×39 cm-es tepsihez:
A kekszes alaphoz:
- 3 csomag kakaós keksz (18 dkg-os)
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
A krémhez:
- 450 g natúr joghurt
- 5 dl habtejszín
- 2 db narancs leve
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg csokoládé
- 6 dkg zselatin
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összeállítjuk. A tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
A krémet elkészítjük:
A joghurtot, porcukrot, narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől, jól megdermedt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is.
A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


