Sztracsatella recept

Hozzávalók:
25×39 cm-es tepsihez:
A kekszes alaphoz:
- 3 csomag kakaós keksz (18 dkg-os)
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
A krémhez:
- 450 g natúr joghurt
- 5 dl habtejszín
- 2 db narancs leve
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg csokoládé
- 6 dkg zselatin
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összeállítjuk. A tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
A krémet elkészítjük:
A joghurtot, porcukrot, narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől, jól megdermedt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is.
A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »