Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatella recept

Sztracsatella
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    25×39 cm-es tepsihez:
    A kekszes alaphoz:

    • 3 csomag kakaós keksz (18 dkg-os)
    • 25 dkg margarin
    • 2 evőkanál tej

    A krémhez:

    • 450 g natúr joghurt
    • 5 dl habtejszín
    • 2 db narancs leve
    • 30 dkg porcukor
    • 15 dkg csokoládé
    • 6 dkg zselatin

     

    Elkészítése:

    A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összeállítjuk. A tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

    A krémet elkészítjük:

    A joghurtot, porcukrot, narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől, jól megdermedt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is.

    A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá