Sztracsatella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sztracsatella

Hozzávalók:
25×39 cm-es tepsihez:
A kekszes alaphoz:

  • 3 csomag kakaós keksz (18 dkg-os)
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej

A krémhez:

  • 450 g natúr joghurt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 db narancs leve
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 6 dkg zselatin

 

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összeállítjuk. A tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémet elkészítjük:

A joghurtot, porcukrot, narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől, jól megdermedt, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is.

A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.