Sztacsatella sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- kb 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- fél liter tejszín
- 1 tábla étcsoki
- 1 ek kakaópor (keserű)
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük és krémesre főzzük a darakrémet.
Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is.
Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral és ráreszeljük a maradék étcsokit.
Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.