Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztacsatella sütés nélkül recept

Sztacsatella sütés nélkül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 2 dl búzadara
    • 2 dl cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • kb 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
    • 12,5 dkg margarin
    • fél liter tejszín
    • 1 tábla étcsoki
    • 1 ek kakaópor (keserű)

    Elkészítése:

    A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük és krémesre főzzük a darakrémet.

    Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
    Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.

    Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is.

    Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.

    A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral és ráreszeljük a maradék étcsokit.

    Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

    Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá