Sztacsatella sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- kb 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
- 12,5 dkg margarin
- fél liter tejszín
- 1 tábla étcsoki
- 1 ek kakaópor (keserű)
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük és krémesre főzzük a darakrémet.
Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is.
Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral és ráreszeljük a maradék étcsokit.
Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »