Sztacsatella sütés nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • kb 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
  • 12,5 dkg margarin
  • fél liter tejszín
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 ek kakaópor (keserű)

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük és krémesre főzzük a darakrémet.

Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém.
Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.

Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is.

Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.

A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral és ráreszeljük a maradék étcsokit.

Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.