Szőlős süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 450 gramm tejföl
- 3 cs vaníliás cukor
A mázhoz:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs kékszőlő ízű Boleró italpor
- 7 dl víz
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet valamint a habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 30 x 30 cm-es gáztepsit kizsírozunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát majd 20-25 perc alatt megsütjük. A vaníliáscukrot a tejföllel elkeverjük, majd a meleg piskótára kenjük. Ezután elkészítjük a süti mázát: a pudingport a kékszőlő ízű italporral, a cukorral és a vízzel felfőzzük és még melegen egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük. (Gyorsan kell dolgozni mert hamar megköt!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

