Szőlős pite cukormáz csíkokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg zsír vagy 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 ev k tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tsk sütőpor
- 1/2 kk só
Töltelék:
- szőlő fehér / kék
- 4 kanál zsemlemorzsa
- fahéj
- gyömbér por
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Ha a tésztát kivettük a hűtőből akkor a formánál nagyobbra nyújtjuk a tésztát és belesimítjuk a formába, vagy a kezünkkel belenyomkodjuk. Megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a szőlőszemeket a tésztára szórjuk (ha nem elég édes adjunk hozzá cukrot is), majd fahéjjal és gyömbér porral megszórjuk a szőlőt.
(A cukormázat azért tettem a tetejére, mert volt még a hűtőmben és nem tudtam már hova elhasználni. A cukormáz pedig 1 tojásfehérjéből és 10-15 dkg porcukorból vert kemény hab. Én ezt még rátettem a szőlő tetejére.)
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Azért néha nézzünk rá, mert mindegyik sütő más!
Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és tálalható is a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

