Szőlős pite cukormáz csíkokkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg zsír vagy 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 ev k tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tsk sütőpor
- 1/2 kk só
Töltelék:
- szőlő fehér / kék
- 4 kanál zsemlemorzsa
- fahéj
- gyömbér por
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Ha a tésztát kivettük a hűtőből akkor a formánál nagyobbra nyújtjuk a tésztát és belesimítjuk a formába, vagy a kezünkkel belenyomkodjuk. Megszurkáljuk villával, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a szőlőszemeket a tésztára szórjuk (ha nem elég édes adjunk hozzá cukrot is), majd fahéjjal és gyömbér porral megszórjuk a szőlőt.
(A cukormázat azért tettem a tetejére, mert volt még a hűtőmben és nem tudtam már hova elhasználni. A cukormáz pedig 1 tojásfehérjéből és 10-15 dkg porcukorból vert kemény hab. Én ezt még rátettem a szőlő tetejére.)
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Azért néha nézzünk rá, mert mindegyik sütő más!
Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és tálalható is a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »