Szlovák krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 evőkanál rum
A krémhez:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 evőkanál liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz:
- 5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát összedolgozzuk, majd két lapot sütünk egy gáztepsi tepsi hátán 10-15 percig.
A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot.
Tetejére porcukrot szórunk.
Tipp:
Fontos, hogy a végén pihentetni kell a sütit és megpróbálni nem hozzá nyúlni másnapig, hogy jobban megpuhuljon.
Bevallom, esténél tovább egyszerűen nem nagyon tudunk tovább várni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »