Szlovák krémes recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 evőkanál rum
A krémhez:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 evőkanál liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz:
- 5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A tésztát összedolgozzuk, majd két lapot sütünk egy gáztepsi tepsi hátán 10-15 percig.
A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot.
Tetejére porcukrot szórunk.
Tipp:
Fontos, hogy a végén pihentetni kell a sütit és megpróbálni nem hozzá nyúlni másnapig, hogy jobban megpuhuljon.
Bevallom, esténél tovább egyszerűen nem nagyon tudunk tovább várni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.