Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szlovák krémes recept

Szlovák krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 evőkanál rum

    A krémhez:

    • 1 l tej
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 1 evőkanál liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A tejszínhabhoz:

    • 5 dl tejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tésztát összedolgozzuk, majd két lapot sütünk egy gáztepsi tepsi hátán 10-15 percig.

    A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.

    A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.

    Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot.

    Tetejére porcukrot szórunk.

    Tipp:

    Fontos, hogy a végén pihentetni kell a sütit és megpróbálni nem hozzá nyúlni másnapig, hogy jobban megpuhuljon.

    Bevallom, esténél tovább egyszerűen nem nagyon tudunk tovább várni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá