Szlovák krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál rum

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabhoz:

  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A tésztát összedolgozzuk, majd két lapot sütünk egy gáztepsi tepsi hátán 10-15 percig.

A pudingot a liszttel, a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, és a tejben felfőzzük.

A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal ismét habosra keverjük.

Az egyik lapra rákenjük a krémet, rá a keményre vert tejszínhabot, majd végül a másik lapot.

Tetejére porcukrot szórunk.

Tipp:

Fontos, hogy a végén pihentetni kell a sütit és megpróbálni nem hozzá nyúlni másnapig, hogy jobban megpuhuljon.

Bevallom, esténél tovább egyszerűen nem nagyon tudunk tovább várni!