Szíves linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg kockára vágott hideg vaj
- fél evőkanál zsír
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb 5 mm vékonyra nyújtjuk. Egy szív kiszúróval kiszaggatjuk. A szívek felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Ráhelyezzük a linzereket és kb 8 percig sütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral megkenjük az egész szíveket és rárakjuk a kilyukasztottat.
Porcukorral meghintjük és másnapra megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









