Szíves linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg kockára vágott hideg vaj
- fél evőkanál zsír
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb 5 mm vékonyra nyújtjuk. Egy szív kiszúróval kiszaggatjuk. A szívek felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Ráhelyezzük a linzereket és kb 8 percig sütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral megkenjük az egész szíveket és rárakjuk a kilyukasztottat.
Porcukorral meghintjük és másnapra megpuhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »