Szíves linzer recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg kockára vágott hideg vaj
- fél evőkanál zsír
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, cipóvá formázzuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb 5 mm vékonyra nyújtjuk. Egy szív kiszúróval kiszaggatjuk. A szívek felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Ráhelyezzük a linzereket és kb 8 percig sütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral megkenjük az egész szíveket és rárakjuk a kilyukasztottat.
Porcukorral meghintjük és másnapra megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.