Szilvia szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg nádcukor
- 7 dkg margarin
- 1 ek méz
- 40 dkg tönkölybúza fehér liszt
- 1 kk szalakálé
Krém:
- 5 dl tej
- 6 ek tönkölybúza fehér liszt
- 20 dkg nádporcukor
- 20 dkg margarin
- 1 tasak vaníliacukor
- 6 dkg kakaópor
Bevonó:
- 100 g csokoládé
- 1 tk margarin
Elkészítése:
Krém készítése:
A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A margarint a nádporcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a kihűlt lisztes-tejes pépet, és csomómentesre keverjük. Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Tészta készítése:
A tojásokat, a cukrot, a margarint és a mézet gőz felett addig kevergetjük, míg a margarin elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a szalakálét. Hozzáadjuk a lisztet is, és gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30 x 25 cm-es lapokra nyújtjuk. Tepsi hátuljára sütőpapírt fektetünk, rátesszük a kinyújtott tésztát egyenként, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt szép világosra sütjük. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Az egyik lapot tálcára fektetjük és megkenjünk a fehér krémmel. Ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a kakaós krémet, végül befedjük a harmadik lappal.
A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, elkeverjük benne, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben (vagy hűvös helyen) hagyjuk dermedni pár órán át, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Amikor a masszát hozzákeverem a liszthez akkor gyorsan kinyújtom az első lapot és amíg sül addig a másik kettőt is. Ha langyos a tészta akkor sokkal könnyebb kinyújtani. A lapokat lehet kisebbre is nyújtani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »