Szilvia szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg nádcukor
- 7 dkg margarin
- 1 ek méz
- 40 dkg tönkölybúza fehér liszt
- 1 kk szalakálé
Krém:
- 5 dl tej
- 6 ek tönkölybúza fehér liszt
- 20 dkg nádporcukor
- 20 dkg margarin
- 1 tasak vaníliacukor
- 6 dkg kakaópor
Bevonó:
- 100 g csokoládé
- 1 tk margarin
Elkészítése:
Krém készítése:
A liszthez apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A margarint a nádporcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a kihűlt lisztes-tejes pépet, és csomómentesre keverjük. Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Tészta készítése:
A tojásokat, a cukrot, a margarint és a mézet gőz felett addig kevergetjük, míg a margarin elolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a szalakálét. Hozzáadjuk a lisztet is, és gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként 30 x 25 cm-es lapokra nyújtjuk. Tepsi hátuljára sütőpapírt fektetünk, rátesszük a kinyújtott tésztát egyenként, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt szép világosra sütjük. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Az egyik lapot tálcára fektetjük és megkenjünk a fehér krémmel. Ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a kakaós krémet, végül befedjük a harmadik lappal.
A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, elkeverjük benne, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben (vagy hűvös helyen) hagyjuk dermedni pár órán át, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Amikor a masszát hozzákeverem a liszthez akkor gyorsan kinyújtom az első lapot és amíg sül addig a másik kettőt is. Ha langyos a tészta akkor sokkal könnyebb kinyújtani. A lapokat lehet kisebbre is nyújtani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »