Szilveszter sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg zsír vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- lekvár
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt vagy a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot,majd a 2 tojással alaposan összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Fél órát pihentetjük a tésztákat.
A tésztákat külön-külön késhegynyi vékonyra kinyújtjuk, közepes vagy kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe rakva világosra sütjük.
Hűlés után a világos korongok alját barack, szilva vagy más gyümölcsízzel megkenjük és 1-1 csokoládés koronggal összeragasztjuk.
Porcukorral hintve tálaljuk. Sokáig elálló, finom sütemény.
A díszítését több formával is elkészítettem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »