Szilveszter sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg zsír vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- lekvár
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt vagy a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot,majd a 2 tojással alaposan összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Fél órát pihentetjük a tésztákat.
A tésztákat külön-külön késhegynyi vékonyra kinyújtjuk, közepes vagy kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kizsírozott tepsibe rakva világosra sütjük.
Hűlés után a világos korongok alját barack, szilva vagy más gyümölcsízzel megkenjük és 1-1 csokoládés koronggal összeragasztjuk.
Porcukorral hintve tálaljuk. Sokáig elálló, finom sütemény.
A díszítését több formával is elkészítettem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

