Szilvás tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölyliszt (világos)
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 8 dkg dió – durvára vágva
- 3 ek barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es méretre kinyújtjuk. Hidegen ajánlott kinyújtani, mert ha felmelegszik, szakadni fog.
Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal és cukorral összekevert szilvát.
Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük.
Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.
A szilvás tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »