Szilvás tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölyliszt (világos)
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 tk só
Töltelékhez:
- 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 8 dkg dió – durvára vágva
- 3 ek barna cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es méretre kinyújtjuk. Hidegen ajánlott kinyújtani, mert ha felmelegszik, szakadni fog.
Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal és cukorral összekevert szilvát.
Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük.
Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.
A szilvás tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »