Szilvás rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- réteslap
- 500-800 g szilva
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 bögre cukor
- 1 kis pohár joghurt
- 1 bögre búzadara
- 120 ml olaj
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl víz
- néhány szelet citrom
Elkészítése:
4 tojást összekeverünk 1 bögre cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a búzadarát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A szilvát megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A rétes tésztát 3 részre osztjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az első réteget, amit kirakunk szilvával, majd búzadarás masszát öntünk rá. Ezt a műveletet megismételjük még kétszer.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőfokot 180-ra, és 20 perc alatt készre sütjük.
A 4 dl vízből és 1 bögre cukorból szirupot főzzünk. A kihűlt süteményre citromszeleteket teszünk, és leöntjük a sziruppal.
A szilvás rétes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


