Szilvás-marcipános pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki a kinyújtott tésztával. A kilógó részeket vágjuk le, gyúrjuk újra össze, majd formázzuk hosszú hengerré és körben helyezzük el a tészta szélén.
Szórjuk a tésztára a reszelt marcipánt (akkor reszelhető jól, ha előtte kis időre mélyhűtőbe tesszük). A tésztát kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg cukorral. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte és félbevágtunk, majd csorgassuk rá a mézet.
Süssük 180 fokon 35 percig. A megsült süteményt hintsük meg porcukorral és szórjuk rá a marcipánt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »