Szilvás-mandulás süti recept

Hozzávalók:
- 1 bögre aszalt szilva
- 2 bögre liszt
- 1 db joghurt
- fél bögre vaj/ olaj
- 1 bögre porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- negyed bögre dió
- 1 csomag sütőpor
- fél csomag vaniliás pudingpor
- 1 csomag vaniliáscukor
- 2 kávéskanál fahéj
- mandula
- kristáylcukor a tetejére
- kevés citromlé
Elkészítése:
A szilvát kimagozom, a tojást felverem, hozzáadom a pudingport, majd a porcukrot, a joghurtot, a lisztet, a vaníliáscukrot, a sütőport, az olajat, a diót és a fahéjat valamint a citromlét is. Folyamatosan keverem, lehet hozzá kevés tejet is adni, ha túl kemény. Legvégén a szilvát teszem bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát és a tetejét megszórom mandulával és kristálycukorral.
Csokiszószt nagyon egyszerűen készítek, pár kocka étcsoki, kiskanálvaj, kevés víz és beteszem a mikróba, közben néha megkavarom. Körülbelül 2 perc alatt kész.
Tipp:
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral és csokiszószt készíthetünk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »