Szilvás linzer szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília
- 1 csomag sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 40 dkg szilva (megmosva és csíkokra vágva)
- 10 dkg cukor ízlés szerint fahéj
- 15 dkg darált mandula
Máz a tetejére:
- 20 dkg porcukor
- 3 kanál víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és ketté veszem. Az egyiket lappá nyújtom, majd margarinnal kikent sütőlapra teszem, és rászórom a mandulát. A cukorral összekevert szilvát serpenyőben megpirítom egy pár percig, majd ráteszem a mandulával meghintett tésztalapra. Kinyújtom a másik tésztát és befedem vele. 170-180 fokon halványbarnára sütöm. A tetejére cukormázat teszek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

