Szilvás-fahéjas sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 375 g tejföl
- 1,5 dl olaj
- 20 kisebb szem szilva
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A fél szilva szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.

180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

