Szilvás-fahéjas sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 375 g tejföl
- 1,5 dl olaj
- 20 kisebb szem szilva
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A fél szilva szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »