Szilvás-fahéjas sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 375 g tejföl
- 1,5 dl olaj
- 20 kisebb szem szilva
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A fél szilva szemeket élével szép sorban a masszába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »