Szilvás-barackos piskóta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 2 ek rum
- negyed citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- szilva és barack vegyesen
A tetejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor, a citromlé és a rum is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a gyümölcsökkel tetszés szerint megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.