Szilvás-barackos piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 2 ek rum
- negyed citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- szilva és barack vegyesen
A tetejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor, a citromlé és a rum is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a gyümölcsökkel tetszés szerint megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »