Szilvalekváros szelet recept

Hozzávalók:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 evő kanál szilvalekvár (Ha sűrű a lekvár vízzel felhígítom)
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
- csipet só
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, a sóval és a fahéjjal habosra kiekverem, majd hozzáadom a vajat, a lekvárt és a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. Sütőpapíros közepes méretű tepsibe öntöm, majd 160-170 fokon megsütöm. Sütés után a tetejét azonnal megkenem szilvalekvárral, majd amikor kihűl csokit olvasztok rá.
Nagyon finom egyszerű, gyors sütemény
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »