Szilvalekváros sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 170 ml víz
- 100 g margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szilvalekvár
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por (cukormentes)
- édesítőszer
- mandula fahéjas cukorban
Elkészítése:
A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, állandóan kevergetve, főzzük.
Zárjuk el alatta a tüzet, majd egy picit hagyjuk hűlni, azután kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Kizsírozott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük és forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A tejszínhabpótló port felverjük a hideg tejjel és az édesítőszerrel.
Ha kihűlt a tészta, lekenjük szilvalekvárral, ráhalmozzuk a tejszínt, megszórjuk a kisebb darabokra tört fahéjas mandulával (vagy egy kevés vízben feloldott kakaóval). Rögtön tálaljuk.
Tipp:
Egyszerű és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

