Szilvalekváros sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 170 ml víz
- 100 g margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szilvalekvár
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por (cukormentes)
- édesítőszer
- mandula fahéjas cukorban
Elkészítése:
A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, állandóan kevergetve, főzzük.
Zárjuk el alatta a tüzet, majd egy picit hagyjuk hűlni, azután kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Kizsírozott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük és forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A tejszínhabpótló port felverjük a hideg tejjel és az édesítőszerrel.
Ha kihűlt a tészta, lekenjük szilvalekvárral, ráhalmozzuk a tejszínt, megszórjuk a kisebb darabokra tört fahéjas mandulával (vagy egy kevés vízben feloldott kakaóval). Rögtön tálaljuk.
Tipp:
Egyszerű és finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »