Szilvalekváros sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 170 ml víz
  • 100 g margarin
  • 3 tojás
  • szilvalekvár
  • 150 ml tej
  • 1 csomag tejszínhabpótló por (cukormentes)
  • édesítőszer
  • mandula fahéjas cukorban

Elkészítése:

A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, állandóan kevergetve, főzzük.

Zárjuk el alatta a tüzet, majd egy picit hagyjuk hűlni, azután kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. Kizsírozott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába tesszük és forró sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A tejszínhabpótló port felverjük a hideg tejjel és az édesítőszerrel.

Ha kihűlt a tészta, lekenjük szilvalekvárral, ráhalmozzuk a tejszínt, megszórjuk a kisebb darabokra tört fahéjas mandulával (vagy egy kevés vízben feloldott kakaóval). Rögtön tálaljuk.

Tipp:

Egyszerű és finom.