Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros morzsás szelet recept

Szilvalekváros morzsás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 12 dkg vaj/margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg tejföl

    Morzsához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj/margarin

    Töltelékhez:

    • 7 jó púpos ek szilvalekvár

    Elkészítése:

    Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Nem szükséges, hogy összeálljon. Lefedve a hűtőbe rakjuk.
    A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.

    A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot egy tálba mérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és a vajat/margarint. Alaposan összedolgozzuk.

    A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, de úgy, hogy egy picit túlérjen. A nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.

    Megkenjük a lekvárral és a morzsát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Vendégségbe voltunk hivatalosak és ezt az egyszerű sütit készítettem. Volt még itthon párom anyukájának cukormentes szilvalekvárjából, így az lett a töltelék. Maga a sütemény nem túl édes, de a tésztája puha, a tetején a morzsa kellemesen ropogós. Ha kihűl, csodásan szeletelhető és könnyű szállítani is.
    Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogom még sütni.

    A szilvalekváros morzsás szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 389 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 53 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá