Szilvalekváros morzsás szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 tasak sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg vaj/margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg tejföl
Morzsához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj/margarin
Töltelékhez:
- 7 jó púpos ek szilvalekvár
Elkészítése:
Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Nem szükséges, hogy összeálljon. Lefedve a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot egy tálba mérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és a vajat/margarint. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, de úgy, hogy egy picit túlérjen. A nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.
Megkenjük a lekvárral és a morzsát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szépen szeletelhető.
Tipp:
Vendégségbe voltunk hivatalosak és ezt az egyszerű sütit készítettem. Volt még itthon párom anyukájának cukormentes szilvalekvárjából, így az lett a töltelék. Maga a sütemény nem túl édes, de a tésztája puha, a tetején a morzsa kellemesen ropogós. Ha kihűl, csodásan szeletelhető és könnyű szállítani is.
Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogom még sütni.
A szilvalekváros morzsás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »