Szilvalekváros-csokis kosárka (paleo) recept

Hozzávalók:
14 darabhoz:
- 6 ek útifűmaghéj
- 250 ml víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 kk foszfátmentes sütőpor
- 5 dkg szezámpehely
- 5 dkg amarántliszt
- 15 dkg mandulaliszt
- 4-5 ek eritrit/xilit
- szezámmag
Töltelékhez:
- szilvalekvár (üstben főtt, cukormentes )
- paleo étcsokoládé
Elkészítése:
Az útifűmaghéjat a vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10 percet.
A tészta minden hozzávalóját összevegyítjük és egyforma golyókat formázunk belőle. A golyókat szezámmagba forgatjuk és sütőpapíros tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük. Kézzel lelapogatjuk úgy, hogy a közepe kicsit mély legyen.
A mélyedésekbe 1-1 jókora kanál lekvárt kanalazunk, majd csokidarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben (180 fok) aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon finom, laktóz-, glutén- és cukormentes. Laktató, egészséges reform sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »