Szezámtallér recept

Hozzávalók:
- 9 dkg szezámmag
- 3 dkg margarin
- 3 dkg barna cukor
- 3 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- olaj a kanálmártogatáshoz
Elkészítése:
Először a szezámmagot pirítjuk meg, kihűtjük. A margarint kézi robotgéppel keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, tovább keverjük, majd hozzáadjuk a csipet sóval elkevert lisztet, legvégül a kihűlt szezámmagot.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszából kiskanállal diónyi halmokat rakunk.
Ha ez megvan, beolajozzuk a kiskanalat és ellapítjuk vele a korongokat.
170 fokos sütőben, 10 perc alatt megsütjük.
Nagyon egyszerű és gyors rágcsálni való.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »