Szerelmes levél recept

Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk össze jól a hideg, felkockázott margarinnal. A tojásokat hozzáadva az egészet jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentessük hűtőben.
Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg el nem keveredik benne. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált diót és a citrom reszelt héját. Óvatosan összeforgatjuk.
A hűtőből kivett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Pizzavágóval, vagy éles késsel 7×7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, és a töltelék felét elosztjuk rajta.
A négyzetek sarkait összefogjuk, nyomkodjuk, mint a túrós batyunál. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Hőlégkeveréssel kb. 5 percet sütjük 200 fokon, majd csökkentve a hőmérsékletet 170 fokra, további kb. 12 percet sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.
A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Tipp:
Még karácsony előtt egy kedves hölgy kért meg, hogy süssem meg neki ezt a számomra eddig ismeretlen süteményt. Picit aggódtam, hogy a sok tojástól mennyire lesz lágy a tészta, de a hűtős pihentetés után meglepően könnyen lehetett vele dolgozni. Kevés töltelék nekem maradt meg, de amint elkészültek, tudtam, hogy még egész nyugodtan tölthettem volna többet is a levelekbe.
Pár darab sütit hagytunk kóstolóba magunknak is, ami olyan hamar elfogyott, hogy biztosan újra el kell majd készítenem a családnak is.
30 db süti lett ebből az adag tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »