Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk össze jól a hideg, felkockázott margarinnal. A tojásokat hozzáadva az egészet jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentessük hűtőben.
Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg el nem keveredik benne. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált diót és a citrom reszelt héját. Óvatosan összeforgatjuk.
A hűtőből kivett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Pizzavágóval, vagy éles késsel 7×7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, és a töltelék felét elosztjuk rajta.
A négyzetek sarkait összefogjuk, nyomkodjuk, mint a túrós batyunál. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Hőlégkeveréssel kb. 5 percet sütjük 200 fokon, majd csökkentve a hőmérsékletet 170 fokra, további kb. 12 percet sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.
A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
Még karácsony előtt egy kedves hölgy kért meg, hogy süssem meg neki ezt a számomra eddig ismeretlen süteményt. Picit aggódtam, hogy a sok tojástól mennyire lesz lágy a tészta, de a hűtős pihentetés után meglepően könnyen lehetett vele dolgozni. Kevés töltelék nekem maradt meg, de amint elkészültek, tudtam, hogy még egész nyugodtan tölthettem volna többet is a levelekbe.
Pár darab sütit hagytunk kóstolóba magunknak is, ami olyan hamar elfogyott, hogy biztosan újra el kell majd készítenem a családnak is.
30 db süti lett ebből az adag tésztából.