Szedres dunahullám recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 30 dkg liszt
- 15 ek tej
- 2 ek kakaópor
- szeder
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs epres pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A margarint, a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a habhoz a sárgás masszát, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe elszórjuk evőkanállal a massza felét, a maradékba 2 ek kakaóport keverünk és ezt is belekanalazzuk a tepsibe. A szedret a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben tőpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. Rásimítjuk a süteményre, majd vízgőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a puding tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »