Szederkrémes csokoládé tortácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk kakaópor
- fél cs sütőpor
- 35 dkg liszt
- tej
Krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg szeder
Elkészítése:
A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.
Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.
A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.
A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »