Szederkrémes csokoládé tortácskák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk kakaópor
- fél cs sütőpor
- 35 dkg liszt
- tej
Krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg szeder
Elkészítése:
A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.
Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.
A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.
A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


