Szederkrémes csokoládé tortácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk kakaópor
- fél cs sütőpor
- 35 dkg liszt
- tej
Krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg szeder
Elkészítése:
A puha margarint a tojásokkal, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a kakaóport, a sütőporral elegyített lisztet és annyi tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.
Háromnegyedig töltjük vele a szilikon tortácska formákat. A formákat nagyobb tepsibe tesszük, egymás mellé és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a hideg habtejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a szitán áttört szederhúst, levével együtt.
A tortácskákat kiborítva a formából kihűtjük, éles késsel lemetsszük a kidudorodó kalapjukat és félbevágjuk.
A szederkrémet habzsákba szedjük, krémgömböket nyomunk belőle az alsó tésztalapra és rátesszük a tetejüket. Az összes tortácskát így készítjük el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »