Százszorszép sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Diszítéshez
- 0,5 kg marcipán massza
- ételszínezékek
A bevonáshoz
- porcukor
- víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, majd 180 fokon megsütjük őket. Amikor megsültek, megvárjuk hogy kihűljenek, majd 1-1 darabot összeragasztunk baracklekvárral.
A porcukrot kikeverjük a vízzel úgy, hogy egy kicsit sűrű masszát kapjunk. Egyenként belemártjuk a megtöltött süteményeket.
Amikor megszárad, akkor marcipán virágokkal díszítjük. A virágot alját egy picit megkenjünk lekvárral, hogy megtapadjon a süteményen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


