Szaloncukros sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 vaniliás cukor
- 1 sütőpor
- dió, mogyoró
- lekvár
- szaloncukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál meleg vízzel és a 15 dkg cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, a tojásfehérjéből habot verünk és a dióval vagy mogyoróval a tésztához keverjük.
Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és 200 fokon megsütjük.
A szaloncukrokat felvagdossuk.
A kisült tésztára éppen csak annyi lekvárt kenünk, hogy megfogja a szaloncukrokat. Miután a tésztára ráhalmoztuk a szaloncukrot körülbelül 5 percre visszatesszük a sütőbe . Mikor a csoki kissé megolvadt, kivesszük , hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »