Szaloncukros sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg vaj
- 1 vaniliás cukor
- 1 sütőpor
- dió, mogyoró
- lekvár
- szaloncukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál meleg vízzel és a 15 dkg cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, a tojásfehérjéből habot verünk és a dióval vagy mogyoróval a tésztához keverjük.
Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és 200 fokon megsütjük.
A szaloncukrokat felvagdossuk.
A kisült tésztára éppen csak annyi lekvárt kenünk, hogy megfogja a szaloncukrokat. Miután a tésztára ráhalmoztuk a szaloncukrot körülbelül 5 percre visszatesszük a sütőbe . Mikor a csoki kissé megolvadt, kivesszük , hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

