Szabadkai szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- fél cs sütőpor
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- 4 ek baracklekvár
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval,reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajhoz.
Egy 24*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.
A csokoládét és az étolajat mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a lekvárra csorgatjuk. A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.
Dekor cukrokkal lehet díszíteni. Amint a csoki megdermedt, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
A szabadkai szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

