Svéd puncsrolád recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 kk sütőpor
Összeállításhoz:
- 2 ek kakaó
- 3 ek cukor
- 1 ek rumaroma vagy rum
- 5 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kk vaníliapaszta
- 25 dkg kakaóval dúsított, és megszínezett marcipánmassza
- 10 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. (Hagyhatjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.)
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát. A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd formázni.
A marcipánt gyúrjuk át, és 2 folpack között nyújtsuk vékonyra.
A lehűlt masszából sodorjunk 15 cm-es hosszúságú, kb. 1,5 cm vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be őket. A roládok két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »