Svéd puncsrolád recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 kk sütőpor
Összeállításhoz:
- 2 ek kakaó
- 3 ek cukor
- 1 ek rumaroma vagy rum
- 5 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kk vaníliapaszta
- 25 dkg kakaóval dúsított, és megszínezett marcipánmassza
- 10 dkg fehércsokoládé
Elkészítése:
2 tojást a cukorral verjük fel kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba. (Hagyhatjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.)
Töltelék:
A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a piskótát. A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd formázni.
A marcipánt gyúrjuk át, és 2 folpack között nyújtsuk vékonyra.
A lehűlt masszából sodorjunk 15 cm-es hosszúságú, kb. 1,5 cm vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be őket. A roládok két végét olvasztott csokiba mártjuk, és dermesztjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »