Sütőtökös süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
- 2 csészényi reszelt sütőtök
- 2 csészényi cukor
- 4 csészényi liszt
- 1 csésze olvasztott vaj vagy olaj
- 1 tábla apróra darabolt étcsoki
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-2 tk sütőpor és szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 2 tk vaníliás cukor
- 1 tk só
- fehér máz porcukorból és kevés vízből
Elkészítése:
Keverjük ki egy nagy tálban a cukrot és a tojásokat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy az olajat, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fahéjat és a vaníliás cukrot, végül pedig a reszelt sütőtököt. Keverjük alaposan össze.
Apránként adjuk hozzá a lisztet és az apróra darabolt csokit.
A kikevert tésztából szaggassunk kis golyócskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kis távolságra egymástól, mert sütés közben megnő.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük tűpróbáig.
Ha kihűltek a tallérok, a sütifejek megrajzolása kezdődik. Nyomózsákba töltött cukormázzal dekoráljuk tökfej mintával.
(A cukormáz egyszerűen elkészíthető. Egy kis tálba porcukrot keverjünk össze nagyon kevés vízzel, majd ezt a masszát töltsük nyomózsákba.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

