Sütőtökös süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
- 2 csészényi reszelt sütőtök
- 2 csészényi cukor
- 4 csészényi liszt
- 1 csésze olvasztott vaj vagy olaj
- 1 tábla apróra darabolt étcsoki
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-2 tk sütőpor és szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 2 tk vaníliás cukor
- 1 tk só
- fehér máz porcukorból és kevés vízből
Elkészítése:
Keverjük ki egy nagy tálban a cukrot és a tojásokat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy az olajat, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fahéjat és a vaníliás cukrot, végül pedig a reszelt sütőtököt. Keverjük alaposan össze.
Apránként adjuk hozzá a lisztet és az apróra darabolt csokit.
A kikevert tésztából szaggassunk kis golyócskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kis távolságra egymástól, mert sütés közben megnő.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük tűpróbáig.
Ha kihűltek a tallérok, a sütifejek megrajzolása kezdődik. Nyomózsákba töltött cukormázzal dekoráljuk tökfej mintával.
(A cukormáz egyszerűen elkészíthető. Egy kis tálba porcukrot keverjünk össze nagyon kevés vízzel, majd ezt a masszát töltsük nyomózsákba.)