Hozzávalók (a csésze 2 dl-es):
Elkészítése:
Keverjük ki egy nagy tálban a cukrot és a tojásokat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy az olajat, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fahéjat és a vaníliás cukrot, végül pedig a reszelt sütőtököt. Keverjük alaposan össze.
Apránként adjuk hozzá a lisztet és az apróra darabolt csokit.
A kikevert tésztából szaggassunk kis golyócskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kis távolságra egymástól, mert sütés közben megnő.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük tűpróbáig.
Ha kihűltek a tallérok, a sütifejek megrajzolása kezdődik. Nyomózsákba töltött cukormázzal dekoráljuk tökfej mintával.
(A cukormáz egyszerűen elkészíthető. Egy kis tálba porcukrot keverjünk össze nagyon kevés vízzel, majd ezt a masszát töltsük nyomózsákba.)