Sütőtökös kuglóf recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 45 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 30 dkg sült, áttört sütőtök
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 10 dkg porcukor
- 1 ek víz
Elkészítése:
Előre megsütjük a tököt. Langyosan áttörjük. Kikeverjük a kristálycukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal, a vaníliás cukorral és a szétválasztott tojások sárgájával. Beleforgatjuk a kihűlt tökpürét.
Habbá verjük a tojásfehérjét (előmelegítjük a sütőt 170°C-ra). Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, apránként a felvert tojáshabot, végül a cukrozott narancshéjat.
Kikent, lisztezett formába öntjük 2/3-ig. Ez vagy 1 nagyobb kuglófformába, vagy 2 őzgerinc
formába elegendő mennyiség. Sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük 30-40 percig (formától függ).
A porcukrot kevés vízzel simára keverjük és rácsorgatjuk a kisült kuglófra.
Tipp:
Narancshéj helyett csokidarabokat is szórhatunk bele.
A sütőtökös kuglóf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

